Actueel

13 Jul

Ondanks het weer toch feest in Goedereede

Door: Eva Bennink, Foto: Stijn Molenaar -GOEDEREEDE - Het grillige weer drukte afgelopen weekend zijn stempel op het Havenconcert Muziekweekend. Toch beleefden het publiek, de artiesten en de organisatie een memorabele 17e editie van dit evenement. Met als absoluut hoogtepunt het optreden van Brigitte Heitzer, Stefan de Kogel waarin Richard Groenendijk onverwacht zijn opwachting maakte. Lees meer >>

Gevarieerd programma

Op vrijdag werd het Havenconcert junior halverwege afgebroken door de regen en waren er enkele late afmeldingen voor het Open podium. Hierdoor vielen er enkele gaten in het tijdschema, maar de overgebleven 13 acts en DJ Youri Goeree zetten samen toch een mooi en gevarieerd programma neer. Zo kon het aanwezige publiek genieten van diverse dansacts en solisten, het Jeugdorkest van Apollo en De Hoop, popkoor The Blue Stocking Singers, een piazzola op sax en piano, de Portdiefjes en countryband Flaming Locks. Watch Els sloot de avond swingend af met enkele dansbare covers.

Storm

Zaterdag was het lange tijd spannend of het Havenconcert wel doorgang kon vinden vanwege de stormachtige wind. Gelukkig nam de windkracht gedurende de middag af en kon er gemeld worden dat het evenement toch gewoon door kon gaan. Dat de opkomst door het mindere weer iets lager was dan gehoopt, mocht de pret niet drukken. Singer-songwriter Danny Yellow warmde het publiek op met zijn veelzijdige muzikale talent. En ook het optreden van Apollo was hartverwarmend. Onder leiding van Alex Thyssen toonde het fanfareorkest karakter door tijdens een korte plensbui hun optreden voort te zetten. Alsof er niets aan de hand was, maakte zij de grande finale van hun repertoire af. Het applaus van het schuilende publiek was daardoor nog groter dan ze al verdienden vanwege hun enthousiaste optreden.

Ook Bernd van den Bos mocht een mooi applaus in ontvangst nemen voor zijn pianospel. Hij eindigde zijn solo optreden met een knappe medley van variaties op voetbalhits waarmee hij op ludieke wijze inspeelde op de EK-kwartfinale die gelijktijdig werd gespeeld. Maar het grote spektakelstuk was toch wel het optreden van Brigitte Heitzer en Stefan de Kogel. Het plezier dat de voormalige tegenspelers uit de musical Mamma Mia op het ponton beleefde, spatte ervan af en werkte aanstekelijk. De mensen op de kade dansten en zongen mee op de grootste hits van ABBA zoals Does your mother know, Mamma Mia en Thank you for the music. Tot grote verrassing van het publiek, en de organisatie, werd Richard Groenendijk bij het laatste nummer op het podium uitgenodigd. Terwijl het Nederlands Elftal een plek in de halve finale veroverde, zong Richard samen met Brigitte en Stefan Waterloo. Zo eindigde de avond toch nog als een groot feest.

De organisatie bedankt alle sponsoren, artiesten en natuurlijk het publiek voor deze geslaagde editie van het Havenconcert Muziekweekend!