Horeca Goeree-Overflakkee kiest Goereese Viswijn 2025

Goeree-Overflakkee -Tijdens een drukbezochte proeverij is de 'Goereese Viswijn 2025' gekozen en bekend gemaakt door wethouder Henk van Putten: L’Abeille – Picpoul de Pinet van GoedeReede Wijnen mag zich dit jaar dé begeleider van lokale visgerechten noemen tijdens de Goereese Visweken.  Meer dan 50 horecaondernemers van Goeree-Overflakkee en toeleveranciers kwamen samen om in een 'blinde' proeverij wijnen te beoordelen van drie lokale wijnleveranciers; Bevenco uit Dirksland, Wijnenwereld uit Sommelsdijk en GoedeReede Wijnen uit Goedereede. Lees meer >>

De wijnen werden gecombineerd met verfijnde visamuses, speciaal bereid door het team van restaurant/brouwerij Solaes in Ouddorp, in samenwerking met Bakkerij Van Harberden uit Melissant.  

De winnaar, Picpoul de Pinet ‘L’Abeille’, viel op door zijn frisse karakter en subtiele mineraliteit; een ideale combinatie met de zilte smaak van Noordzeevis en Stellendamse garnalen. De wijn wordt aangeboden door GoedeReede Wijnen.  

De proeverij was niet alleen een smakelijk evenement, maar ook een feestelijke aftrap voor de voorbereiding van de Goereese Visweken 2025, die dit jaar starten op  vrijdag 26 september 2025.  

Nieuw dit jaar:  Voor een extra feestelijke aankleding van het eiland tijdens de Goereese Visweken maakt 'Verslingerd' ,een creatief en maatschappelijk initiatief op Goeree-Overflakkee, unieke en vrolijke slingers van oude stoffen en restanten visnetten. Deze decoraties zijn op bestelling verkrijgbaar voor horeca, winkels en evenementenlocaties die willen bijdragen aan een kleurrijke viering van de 12e editie van de Goereese Visweken via @verslingerdaangoeree op Instagram.  

12e editie Goereese Visweken  

Het jaarlijkse evenement op Goeree-Overflakkee heeft als doel, de heerlijke lokale Noordzee vis en Stellendamse garnalen aan zo veel mogelijk inwoners, toeristen en consumenten smakelijk te serveren bij de horeca op Goeree-Overflakkee.

C. Melissant