Wie jarig is trakteert…. GO-College, MBO Techniek (Boezemweg) te Oude-Tonge viert haar eerste verjaardag en ontving onlangs een diploma-erkenning van het Ministerie van onderwijs. Dit werd gevierd op 27 november 2013 met een feestje in het nieuwe gebouw van Rabobank Goeree-Overflakkee te Middelharnis. Iedere aanwezige maakte kans op een ballonvlucht over ons prachtige eiland, met een gekregen voucher; Cindy Hakkenbrak ging er met deze prachtige prijs vandoor.

Informatie bij de foto's:

De sponsoren kregen de kans om hun bedrijf te presenteren. Daarna sprak directeur Jan de Jong over één jaar GO-College! Hij is ontzettend trots op de onlangs verkregen diploma-erkenning en gaat vol enthousiasme verder. Een college met momenteel 6 leerlingen, 5 docenten, een raad van toezicht en een klachtencommissie. 

Machiel Kuijt (Juncta Juvant) sprak over het nieuwe coachingsprogramma voor leerlingen (foto 7)

Jarno Timmermans, Instituut CumLaude biedt het college wekelijks een uur vakinhoudelijke bijlessen aan! (foto 8)

Directeur Jan de Jong bedankt leerlingen, ouders, partners, docenten en raad van toezicht voor vertrouwen.

Nieuwtje: 23 feb 1981 publiceerde gemeenteraad Middelharnis de wens om MBO techniek naar Goeree-Overflakkee te halen 

Nu, 32 jaar later, bestaat GO-College één jaar en is er eindelijk een MBO techniek opleiding op Goeree-Overflakkee!

GO-College MBO Techniek

GO-College is de allereerste mbo-techniek school op Goeree-Overflakkee. Nooit eerder is er een mbo-techniek (MTS) school op het eiland geweest. 30 jaar geleden is er ooit een poging gedaan om een MTS op te richten maar dat is niet gelukt. GO-College is privaat mbo opleidingsinstituut dat ondergebracht is in een stichting. Zij verzorgen praktijkgerichte mbo-technische opleidingen in samenwerking met het regionale bedrijfsleven. Het bedrijfsproces staat hierbij centraal. Vorig jaar is de stichting opgericht en momenteel werken er zes leerlingen bij bedrijven op Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard. Ze willen het aantal bedrijven uitbreiden naar Schouwen-Duiveland en Voorne-Putten. Scholieren hoeven dus niet meer van de eilanden af voor het volgen van een mbo technische opleiding. Dit kan gewoon in de buurt! 

 Meer informatie over GO-College kunt u vinden op www.gocollege.nl