4 september 2017, Ouddorp - RTV Slogo (Stichting Lokale omroep Goeree-Overflakkee heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze weekleest u hieronder uitgebreider. Zo is de lokale omroep bij vele activiteiten betrokken op ons eiland: Samen maken we Goeree-Overflakkee!

  • De Visserman: Visserman is een documentaireserie over de vissersvloot op Goeree-Overflakkee. De afleveringen gaan over de roep van de zee, de liefde voor het vak, de vissersvrouwen thuis en over het geloof. En bovenal gaat de serie over vissers, levend onder een gesternte dat voor sommigen van hen misschien wel geen plek meer heeft. De vissers van Goeree-Overflakkee zijn verenigd in hun geloof. Het is alsof God hen al bezat aan het begin van zijn weg, nog vòòr zijn werken, van oudsher. De Visserman is iedere week te zien op RTV SLOGO en is een productie van RTV Rijnmond
  • Lichtjesfietstoer Ouddorp: Op 27 augustus 2017 werd door de VVV Goeree-Overflakkee weer de zogenaamde 'Lichtjesfietstoer' door Ouddorp Stichting Kop van Goeree georganiseerd. De bewoners van dit dorp hadden op verzoek weer uitbundig hun huis, indien deze aan de route lag, op een sfeervolle manier verlicht. Waxinelichtjes in een jampot, kerstverlichting, lantaarns, lichtslangen, alles was uit de kast gehaald! De opbrengst van de avond ging naar Brassband Concordia Ouddorp
  • GO Color Run: Zaterdag 25 augustus organiseerde Stichting We GO Together de GO Color Run op ons eiland. Een fun-event waarbij deelnemers dansend, zingend en springend de leukste 5 km loop beleven. Langs de route word je gekleurd met poeder bij verschillende kleurpunten, waarna je bij de finish als een held wordt onthaald. Dit evenement was een feestje voor de deelnemers, hun vrienden, familie, klasgenoten en collega’s. Met hun deelname steunden de deelnemers diverse goede doelen, waaronder de strijd tegen mensenhandel. De GO Color run 2017 was een evenement voor jong en oud.
  • Granaten bij Westhoeve Potatoes: Het echte verhaal rond de granaten bij Westhoeve Ouddorp: Al eerder kopte een krant dat boer Westhoeve maar liefst 15 granaten tussen zijn aardappelen vond op zijn akker aan de Hofdijksweg in Ouddorp. Er werd gesuggereerd dat de granaten tevoorschijn kwamen tijdens het rooien, maar dat klopt niet. RTV Slogo ging bij Jan Westhoeve op zijn aardappel sorteerbedrijf langs op maandag 28 augustus 2017. De dag dat de EOD (Explosieven OpsporingsDienst) de granaten tot ontploffing bracht. Want granaten werden er daadwerkelijk gevonden, maar niet op een Ouddorpse akker.
  • Auto voor Kika: Al jaren lang zamelt Kees Witte met een team van vrijwilligers geld in voor KiKa Goeree Overflakkee. En vanaf nu gaat dit gebeuren met een echte oranje KiKa wagen. Zaterdag 26 augustus werd de KiKa auto onthult samen met burgemeester Ada Grootenboer, Initiatiefnemer Bert Meuleman en vele vrijwilligers. RTV SLOGO was er bij en Noah van Dijk en Jack Westhoeve maakten er een reportage van.
  • Zomerse50-2017: Deze week kun je kijken naar deel 2 van de tv versie van de zomerse50 met de 50 meest populaire zomerhits aller tijden. Ruim 120.000 mensen hebben hun stem achtergelaten via zomerse50.nl. Op basis van deze stemmen is de nieuwe lijst voor 2017 samengesteld.In de zonnige hitlijst staan dit jaar weer meer nieuwe zomerhits, zoals Súbeme la radio van Enrique Iglesias, Sunny days van Armin van Buuren en Ciao adios van Anne-Marie. André van Duin komt de Zomerse 50 binnen op 14 met zijn oude hit Als de zon schijnt, dat dit jaar opnieuw populair is geworden dankzij de reclame van de Jumbo.De Zomerse 50 is de meest zonnige hitlijst van het jaar met de vijftig populairste zomerhits ooit gemaakt. Vorig jaar stond de Lambada van Kaoma bovenaan, op de tweede plaats stond Bryan Adams met Summer of ’69 en de nummer drie was voor Deorro feat. Elvis Crespo met Bailar, dat daarmee ook de zomerhit van 2016 was.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit de nieuwe locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer een nieuwe gast. Deze keer komt Freek de Vreede praten over het onderwerp Huiswerkbegeleiding. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl . De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

*Rondrit: In deze video ziet u oudere beelden van ons eiland. De camera-auto heeft heel wat kilometers gemaakt over ons eiland. Geniet van de dorpen en dijken en zie wat er allemaal veranderd is in de loop der jaren. Wellicht ziet u bekende, maar ook onbekende straatjes voorbijkomen.

*Jeugdvideo: De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden. In de Meezing Clips zie de leukste videoclips van Clown Jopie & Tante Angelique. In de Meezing Clips zie de leukste videoclips van Clown Jopie & Tante Angelique. In het vierde deel zie je hoe het bekende kinderduo gaat picknicken in het bos. Tante Angelique heeft alles in de picknickmand meegenomen. Alleen mist Clown Jopie de jampot. Tante Angelique wist zeker dat ze deze had meegenomen. De bekende Clown begint te zingen “Olé wie nam de jampot mee”. Verder gaat Clown Jopie in deze aflevering op bezoek op een boerderij. Hier ziet hij allerlei beesten, maar wie komt hij daar nog meer tegen? Een hele grote hond, een mega konijn, een dino en een draak. Het blijken de Knuffels, Huppie, Keffie, Raussie en Drako te zijn van het huisorkest. Op een platte boerenwagen geven de Knuffels een optreden. Wie kan hierbij stil blijven zitten?

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371. TV Analoog: 67+

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: Facebook en Twitter: @rtvslogo