Regio - Hollandse Delta beheert ruim 350 kilometer fietspaden, waarvan veel kilometers op Goeree-Overflakkee. Het waterschap wil graag meer inzicht krijgen in het gebruik van de fietspaden. Daarom roept het alle fietsers in het werkgebied op om mee te doen aan Nationale Fiets Telweek 2017. Van 18 tot en met 24 september is de derde editie van het grootste fietsonderzoek van Nederland. Het initiatief van de Fiets Telweek is gestart, omdat bleek dat we weinig weten over de meer dan 14 miljoen fietsers in ons land. Lees hieronder verder.

Vorig jaar deden landelijk ruim 42.000 fietsers actief mee, die samen meer dan 2.000.000 kilometers telden. De data die zij bij elkaar fietsten, leverden veel inzichten op en hebben nu al geleid tot eerste verbeteringen in het fietsnetwerk.

Fietstel-app

Deelname is mogelijk via de gratis Fietstel-app, Naast de automatische modus kunnen deelnemers zelf actiever deelnemen. Na afloop van de fietsrit worden dan 3 tot 4 vragen gesteld over de afgelegde route. De vragen gaan over beleving en veiligheid.

Verder is het mogelijk om het hele jaar mee te doen. Buiten het onderzoek van de Fiets Telweek kunnen deelnemers die dat willen een langere periode data van hun fietsritten inwinnen. Daarmee krijgen we een completer beeld van het fietsen in Nederland.

Medio november zijn de onderzoeksresultaten beschikbaar. Hollandse Delta wil de gegevens in eerste instantie gebruiken bij het plannen van onderhoud aan de fietspaden.