Sommelsdijk - De dammers van damvereniging 'Denk en Zet' zien ernaar uit om, ook in 2018, weer een fijn potje te dammen. De vereniging speelt in twee groepen. Het bestuur is ervan overtuigd, dat er op ons eiland nog diverse jonge en oudere "huisdammers" wonen, die erover na (kunnen) denken om zich bij de damclub aan te sluiten. "Dat zou ook verstandig zijn, want dat is de beste manier om het dammen nog beter onder de knie te krijgen én dit komt er nog eens bij: je kunt een gezellige avond met elkaar beleven." Vooral jongeren worden van harte uitgenodigd, lees hieronder de uitslagen van afgelopen maandagavond 8 januari en lees meer.

"Naast het spelen van wedstrijden, staat er altijd wel een ervaren dammer klaar om u of jou verder wegwijs te maken. Er wordt altijd op maandagavond gespeeld in één van de zalen van sporthal ‘De Staver’ te Sommelsdijk. De wedstrijden beginnen om half acht. Wie aarzelt doet er goed aan om eens te komen kijken op één van de speelavonden. Iedereen is daarbij hartelijk welkom; vooral jongeren worden van harte uitgenodigd. Mogen we u en jou op maandagavond om half acht in ‘De Staver’ verwachten? U/Je zult er geen spijt van hebben, want het zijn superfijne avonden. Mocht u/jij de beslissing al genomen hebben: U kunt zich aanmelden bij onze wedstrijdleider, Jan van den Ouden, tel. 06-33713629; e-mailadres: janvandenouden@chello.nl."

Damvereniging “Denk en Zet”, Middelharnis-Sommelsdijk

Uitslagen: 8 januari 2018

Afdeling 1:

 1. van den |Ouden - Arie van der Veer: 3-0
 2. van Hoorn – J. van den Ouden: 1-1
 3. J.J. Melaard – A. Verolme: 1-1
 4. van Brussel -J. van den Ouden 1-1
 5. de Jong- –I. Mackloet 0-3
 6. Jelier - P. Leroy 0-3
 7. Verolme -M. Klink uitgest.

Afdeling 2:

 1. S.W. Keijzer -R. Jacobs: 1-1
 2. Kwakernaak -W.Vroegindeweij: 1-1
 3. van Rijnberk -W. Stolk: 0-3
 4. Joh Wolfert -M. Meijer: 0-3
 5. Jordaan -S. Maliepaard: 3-0

Wedstrijdverslag door de heer van Hoorn

"Doordat het damseizoen al weer een klein beetje op z’n eind begint te lopen, zijn een paar inhaalwedstrijden thuis gespeeld. Allereerst de wedstrijd van Van den Ouden tegen Van der Veer. Een bijzonder spannende wedstrijd, waarin Van der Veer ineens in de fout ging. Dat leverde Van den Ouden drie punten op. Mooi meegenomen. Meer moeite had hij tegen Van Hoorn. Nu eens leek Van Hoorn er wat gunstiger voor te staan, dan weer Van den Ouden. Er zat voor laatstgenoemde echter niet meer dan één puntje in. En dan was er nog de wedstrijd van Melaard tegen Verolme. Een prachtige wedstrijd, met aan weerszijden valletjes, maar ze werden gezien.

Nu de clubwedstrijden: Van den Ouden speelde ook nog tegen Van Brussel, een wedstrijd die meer dan drie uur duurde, eigenlijk voor niets. Want het werd remise, maar het was wel een bijzonder fraaie partij, vol spanning. De Jong speelde tegen Mackloet heel dapper. Op een moment toen hij er heel goed voorstond, deed hij, na heel lang aarzelen, een zwakke zet, die hem ineens een veel zwakker spel bezorgde. Jelier kwam tegen Leroy in een hek-

stelling terecht, waar hij niet meer uitkwam. Het mag dan een poos goed gaan, maar onherroepelijk gaat het een keer fout. Toen het zover was dat Leroy een dam haalde, gaf Jelier drie schijven weg om die dam te vangen. Dan kun je het verder wel vergeten. Keijzer kwam tegen Jacobs al gauw een schijfje voor, maar toen Jacobs ineens een prachtige slagzet naar dam wist te maken, stond het er voor Keijzer niet zo best meer voor. Toch wist hij er nog een heel klein remisetje uit te slepen. Kwakernaak was dik tevreden met zijn gelijkspel tegen Vroegindeweij. Van het begin tot het eind was hier sprake van een gelijkwaardige partij. Van Rijnberk deed het tegen Stolk lange tijd heel goed, maar dan komt het eindspel. Wordt hij dan zenuwachtig? In ieder geval maakt hij dan heel vaak een fout en dan gaat hij de boot in.

Wolfert tippelde in de Haarlemmer, en dat kost je twee schijven. Meijer heeft daarna heel handig elke aanval van Wolfert afgebroken. Hij heeft hem geen enkele kans meer gegeven. Op die uitslag had niemand gerekend. Een slecht begin van het nieuwe jaar.

Maliepaard kan het juiste ritme nog steeds maar niet vinden. Daar profiteerde dit keer Jordaan van. Maliepaard zal zo langzamerhand eens een paar puntjes moeten gaan halen, anders degradeert hij nog naar afdeling 3."