Oude-Tonge - Op zaterdag 13 april 2019 houdt Fanfareorkest Vooruit haar jaarlijks voorjaarsconcert. Het vindt traditiegetrouw plaats in CBS De Bron aan de Melkweg te Oude-Tonge en begint om 19.30 uur. Natuurlijk is de toegang weer gratis. Het concert staat geheel in het teken van het grote maatschappelijke thema duurzaamheid. Lees hieronder verder.

Vervolg

"Het thema duurzaamheid leidt tot allerlei discussies in onze maatschappij, soms vreedzaam en uit bezorgdheid, soms fel. Het leek Vooruit gepast om aan deze discussies op geheel eigen wijze een bijdrage te leveren. Het is algemeen bekend dat muziek verbroedert, dus in deze kwestie misschien ook. Maar het is ook een (fijne) manier waarop Vooruit haar eigen steentje wil bijdragen aan het denken over onze aarde en over alles wat deze aarde op welke wijze dan ook bedreigt."

Het orkest onder leiding van dirigent Gert van der Weide speelt werken die te maken hebben met de aarde en met de elementen. "Het is ook traditie dat het orkest samen met de leden van het opleidingsorkest enkele muziekstukken speelt. En Vooruit zou Vooruit niet zijn als er niet gezorgd wordt voor een fantastische muzikale gast: het popkoor The Blue Stocking Singers onder leiding van Els van de Wetering zingt een aantal prachtige nummers, waarbij een combo voor de muzikale begeleiding zorgt.

Geheel in het teken van het thema van de avond zal Fanfareorkest Vooruit samen met The Blue Stocking Singers een tweetal hele mooie werken laten horen: Heal the World en Earthsong.

Het belooft weer een mooie avond te worden vol prachtige muziek, ten gehore gebracht door enthousiaste muzikanten en zangers en zangeressen."

Tekst Fanfareorkest Vooruit, foto ia archieffoto