Ouddorp/Middelharnis - Een oproep van Hans Klijn, namens Natuur-lijk Ouddorp.: "Concept recreatievisie Gemeente Goeree Overflakkee; op 31 augustus j.l. is deze visie in een beeldvormde fase van de raadsvergadering besproken. De SGP had een zeer groot aantal vragen aan de verantwoordelijke wethouder, waarna de voorzitter besloot om deze vragen schriftelijk te beantwoorden en er dan een extra beeldvormende vergadering zou plaatsvinden. Dit onderwerp staat nu weer op de agenda van 14 september 2017. Toon uw betrokkenheid op dit agendapunt en kom naar deze openbare vergadering". Lees hieronder verder.

"Natuur-lijk Ouddorp heeft ook nu weer de benodigde documenten ter behandeling in voornoemde vergadering ingediend te weten:

1 Landschapsvisie

2 Zienswijze

3 Besluitenlijst

4 Evaluatie document naar aanleiding van het concept van de gemeente

5 Verzoek om alle activiteiten tot na de verkiezingen te stoppen Zodat de burger er zijn stem over kan uitbrengen

6 Ook nog een film-impressie gestuurd naar alle raadsleden wat er tot nu toe al is gebouwd. Een film met de titel Het verdriet van Ouddorp

7 Een reeds in 2016 ingediende petitie met 1600 handtekeningen (op dit moment zelfs 2200 handtekeningen) door burgers van de Kop van Goeree, maar ook van diverse recreanten die zich zorgen maken over de rust en de ruimte in Ouddorp.

Dus alles bij elkaar donderdagavond een zeer spannende vergadering, ook voor Ouddorp. Want als de plannen doorgaan, dan zegt men bijvoorbeeld "ja" tegen een gebied tussen de Noordzee en de Grevelingen (Noord Zuid) en tussen de Oosterweg en de Langedijk (Oost West) Dit gehele gebied beslaat de het bewoonde gedeelte van Ouddorp en zou dan de bestemming krijgen 'recreatie'. De doelstelling van de gemeente is: Omzet verdubbeling in de recreatie 2025. Het bouwen van 800 nieuwe vakantie woningen", aldus Hans Klijn, namens Natuur-lijk Ouddorp.