14 september 2017, Sommelsdijk - Het college bezoekt periodiek bedrijven in de gemeente om op die manier persoonlijk kennis te maken met de eigenaren en de wijze van bedrijfsvoering. Begin september leidde directeur Kees van den Ende een afvaardiging van het college van burgemeester en wethouders rond in het nieuwe bedrijfspand aan de Staverseweg 30 in Sommelsdijk. Op deze locatie stond voorheen een zoutopslag van het Waterschap. Lees hieronder verder.

Op de locatie stond voorheen een zoutopslag van het Waterschap, die nu geïntegreerd is in de nieuwe loods. Hierdoor ontstond een grote werkplaats met voldoende ruimte voor de toekomst. Om volledig energieneutraal te kunnen gaan werken, wil Van den Ende in de toekomst ook zonnepanelen plaatsen. Het bedrijf heeft momenteel twee vaste monteurs in dienst en is op zoek naar versterking van hun team.

Landbouwmechanisatiebedrijf Van den Ende

Kees van den Ende richtte in 1996 Landbouwmechanisatiebedrijf Van den Ende op; een professioneel mechanisatiebedrijf dat gespecialiseerd is in de landbouwsector. Het bedrijf verkoopt en repareert tractoren en land- en tuinbouwmachines. Daarnaast verrichten zij reparaties op het gebied van stalinrichting en installaties. Veel van deze werkzaamheden worden verricht voor sectoren op Goeree-Overflakkee, maar het bedrijf is ook regelmatig werkzaam bij de bollentelers in Noord-Holland. Van den Ende is namelijk producent van de zogenaamde ‘Silver Rain Beregeningsbomen’. Deze nieuwe beregeningsvorm gebruikt bomen met een spanwijdte van maximaal 80 meter waardoor het systeem minder windgevoelig is, eenvoudig te bedienen en een uitstekende verdeling genereert. Doordat de beregening echte regen simuleert, slaat de grond niet dicht en wordt voorkomen dat het gewas beschadigt.

Bron Goeree-Overflakkee.nl