Ouddorp - Gemeente Goeree-Overflakkee ontwikkelde samen met bouwbedrijf De Langen & van den Berg een woningbouwplan voor het perceel ‘Boerderij Welgelegen’. Het perceel is gelegen aan Hazersweg 25 in Ouddorp. Om inwoners en ondernemers van Ouddorp en andere geïnteresseerden te informeren, vindt er op woensdag 22 februari 2017 een inloopavond plaats in sport- en zalencentrum Dorpstienden (Dorpstienden 4, Ouddorp). De inloopavond start om 19.00 uur. Er is geen plenair gedeelte, het betreft een vrije inloop. Tussen 19:00 en 21:00 uur kunnen bezoekers een indruk krijgen van het bouwplan, de te bouwen woningen en de kaders van het toekomstige bestemmingsplan. Vanuit het bouwbedrijf en de gemeente zijn er medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden. De gemeente verwerkt, waar nodig, opmerkingen in het (bestemmings-)plan. Lees hieronder verder.

Ontwikkeling

Het perceel en de opstallen van de boerderij voldoen niet aan de gewenste ruimtelijke kwaliteit. De Langen & van den Berg ontwikkelde een plan om verder verval van de locatie tegen te gaan. Het plan bestaat onder andere uit het renoveren van de boerderijwoning en het teruggeven van de oorspronkelijke uitstraling van het wagenhuis. De grote schuur wordt nieuw gebouwd met daarin een aantal woningen. De nieuwbouw behoudt de huidige verschijningsvorm. Daarnaast worden er op het terrein nieuwe woningen gebouwd. Het college van burgemeester en wethouders heeft met betrekking tot het bouwplan een principebesluit genomen om hieraan medewerking te verlenen.

Plan

Omdat het bouwen van woningen niet overeenkomt met het geldende bestemmingsplan, is een partiële herziening van het plan voor dit perceel noodzakelijk. Het bouwplan bestaat uit de bestaande woning, het wagenhuis, zes rijwoningen in het volume van een landbouwschuur, zes levensloopbestendige woningen, drie twee-onder-één-kapwoningen en een vrijstaande woning.