Middelharnis - "City Center Goeree Overflakkee; verrassend veelzijdig!" Wellicht heeft u dit al ergens zien staan en vroeg u zich af wat ‘City Center Goeree-Overflakkee eigenlijk is en of 'winkelcentrum D'n Diek', nog wel 'D'n Diek' genoemd kan worden en wat heeft City Center Goeree-Overflakkee daar dan mee te maken? Ook de naam van de Facebookpagina van D'n Diek is inmiddels gewijzigd, er staat nu City Center Goeree-Overflakkee boven. Toch bestaat 'winkelcentrum D'n Diek' nog. Leon Jordaan legt het uit: "De naam 'D'n Diek' zullen wij zeker in ere houden, echter met de toevoeging van de naam 'City Center Goeree Overflakkee'. Dit is de naam van het kernwinkelgebied voor de Gemeente Goeree-Overflakkee. De ondernemers in het centrum van Middelharnis hebben met overweldigende meerderheid gekozen om een BIZ (Bedrijveninvesteringszone) op te richten in het centrum van Middelharnis. Dit is een unieke kans om gedurende een periode van 5 jaar de positie van ons mooie centrum te verstevigen." Lees hieronder verder.

Leon vervolgt: "De stichting 'City Center Goeree Overflakkee' gaat het centrum management voor het gehele centrum van Middelharnis verzorgen. Dat wil zeggen voor 'winkelcentrum D'n Diek', maar ook voor het horecagebied rond de haven van Middelharnis, de term winkelcentrum D'n Diek dekt dus niet meer de gehele lading."

Meer mogelijkheden

Alle Ondernemers in deze BIZ (bedrijveninvesteringszone) zijn wettelijk verplicht een bijdrage aan deze nieuwe organisatie te betalen, waardoor er een nieuwe, positieve impuls aan bestaande evenementen gegeven kan worden en er een aantal nieuwe activiteiten georganiseerd kunnen gaan worden. Meer mogelijkheden dus. Het bestuur van de Ondernemersvereniging Middelharnis en het bestuur van Stichting CCGO (City Center Goeree Overflakkee) heten u van harte welkom in het verrassend, veelzijdige kernwinkelgebied van ons eiland Goeree-Overflakkee: "Komt u ook gezellig shoppen in winkelcentrum D'n Diek? Wij hopen u nog vaak in ons mooie centrum te mogen begroeten."

Website en Facebookpagina

City Center Goeree-Overflakkee kan worden bezocht via www.citycenter.go. Deze blijft om pragmatische redenen nog even gekoppeld aan de website van d’n Diek. Voor Facebook is echter overgegaan van het account van het winkelcentrum D’n Diek naar Facebookpagina: City Center Goeree-Overflakkee. Die overgang is niet onopgemerkt gebleven. Uit verschillende reacties blijkt twijfel over de gekozen naam. Waarom niet vastgehouden aan de ingeburgerde naam “Winkelcentrum d’n Diek”? De redenen waarom daarvoor niet is gekozen zijn er meerdere:

  1. Het gebied van de BIZ is groter dan het oorspronkelijke winkelgebied van d’n Diek. Het BIZ gebied omvat het huidige winkelcentrum alsmede het gebied rond de havenkom van Middelharnis. Dat maakte een nieuwe naam noodzakelijk.
  2. In de Detailhandelsvisie – in april 2016 door de gemeenteraad vastgesteld – is dit BIZ gebied aangewezen als hèt winkelcentrum van de gemeente Goeree-Overflakkee. Een centrum dat niet alleen winkelen biedt, maar ook ontspanning, cultuur, recreatie, enz. Hoe breng je dit aspect – verrassend veelzijdig – tot uitdrukking in de naam van het gebied? De gemeente is geen stad, dus stadscentrum is formeel geen juiste aanduiding. Maar het woord centrum moe(s)t er eigenlijk wel in voor komen.
  3. Steeds meer gemeentelijke, regionale en zelfs landelijke activiteiten hebben een start- en/of finishplaats in het centrum van Middelharnis. Daarmee wordt reclame gemaakt voor het winkelcentrum van de gemeente Goeree-Overflakkee ook ver buiten het eiland. Dat mag in de naam op een herkenbare manier terugkomen.
  4. Tenslotte wordt ook gemikt op de vele toeristen die ons eiland bezoeken. Het winkelcentrum fungeert ook als een ‘slecht-weer-voorziening’ voor deze toeristen. Een internationaal getinte en algemeen aanvaarde naam maakt het gemakkelijker reclame te maken.

“Daarom hebben we gekozen voor de naam City Center Goeree-Overflakkee. Maar uiteraard kan en mag de ‘merknaam’ d’n Diek nog gewoon worden gebruikt."

Samenstelling bestuur

Het bestuur van Stichting BIZ City Center Goeree-Overflakkee ziet er als volgt uit:

  • Peter Visser, voorzitter
  • Frans Baart, secretaris (detailhandel)
  • Corien Hisschemöller, penningmeester (detailhandel)
  • Leon Jordaan (detailhandel)
  • Oktaij Gülek (horeca)
  • Xander Keuvelaar, dagelijks bestuur FOGO (detailhandel)

Er wordt nog gesproken met een vertegenwoordiger werkzaam in de Zakelijke Dienstverlening.

Donateurs

In de statuten is de mogelijkheid opgenomen dat ondernemers donateur kunnen worden van de Bedrijveninvesteringszone City Center Goeree-Overflakkee. “Wij hebben de vrijgestelde ondernemers gevestigd in het BIZ gebied, daartoe uitgenodigd, alsmede de ondersteunende leden van de Ondernemersvereniging Middelharnis. Wij heten hen van harte welkom.

Logo

“Als Stichting BIZ City Center GO hebben we ook een nieuw logo (door Le Chic Cards & Design te Capelle aan de IJssel). Het resultaat ziet u afgebeeld. Voor dit logo is gekozen op basis van de navolgende uitgangspunten:

  1. Gekozen is voor het silhouet van het BIZ-gebied (lange winkeldijk met havenkom)
  2. Op de winkeldijk het silhouet geplaatst van shoppen (doen) en een historisch gebouw (het oude Raadhuis is gezichtsbepalend voor Middelharnis(zien). Zien en doen bepalen de belevingswaarde van een ‘city center’.
  3. Wat is het kenmerkende van het city center Goeree-Overflakkee?Het eiland-karakter – omringd door water – is wezenlijk voor Goeree-Overflakkee. Het BIZ-gebied loopt als het ware van havenkom (Sommelsdijk) naar Havenkom (Middelharnis). Daarom ‘stromend water’ opgenomen in het logo.
  4. Het tweede kenmerkende element is de veelzijdigheid van het gebied. Shoppen, eten, recreëren, wandelgebieden, cultuurhistorische waarden, enz.. Niet bij iedereen bekend. Daarom gekozen voor het statement ‘verrassende veelzijdigheid’.
  5. Gekozen is voor het besluit dat het gaat om het city center voor de gehele gemeente Goeree-Overflakkee. Daarom de naam Middelharnis niet meer opgenomen.
  6. De kleuren die zijn gebruikt zijn in belangrijke mate de kleuren van het wapen van de gemeente Goeree-Overflakkee.