Middelharnis - Op dinsdag 29 november 2016 zijn door notaris Benschop van notariskantoor Schuring & Benschop de enveloppen met de stembiljetten geopend en geteld. Eerder las u hier van de verkiezing die gehouden werd voor de oprichting van de BIZ (Bedrijven Investerings Zone) voor het centrum van Middelharnis, om de komende 5 jaar het winkelgebied aantrekkelijk te houden en aantrekkelijker te krijgen. In totaal zijn er 126 (76%) van de 165 stembiljetten retour ontvangen. Hiermee is ruim voldaan aan de eerste eis dat de helft +1 een stem uitgebracht moet hebben. Lees hieronder verder.

Van die 126 hebben er 96 (76%) vóór, 29 (23%) tegen en 1 (1%) ongeldig gestemd voor het instellen van een BIZ. Meer dan de vereiste 2/3 is voor en tevens is de WOZ-waarde van de voorstemmers meer dan de WOZ waarde van tegenstemmers. Met dit resultaat is de BIZ een feit en zal zij op 1 januari 2017 in werking treden.

Bestuur van de Stichting City Center G.O.

Het bestuur bestond tijdens de opstartfase uit vertegenwoordigers van de Ondernemersvereniging Middelharnis te weten:

Peter Visser: voorzitter en voorzitter van het bestuur van de Ondernemersvereniging Middelharnis
Frans Baart, secretaris en lid van het bestuur van de Ondernemersvereniging Middelharnis
Leon Jordaan, penningmeester en lid van de Ondernemersvereniging Middelharnis.

De statuten van de Stichting CC GO schrijven voor dat het bestuur bestaat uit ten minste drie en maximaal 7 leden. Het huidige bestuur stelt zich ten doel er naar te streven dat binnen enkele weken een voltallig bestuur van de Stichting aan de slag kan gaan. De statuten schrijven ook voor dat er één bestuurslid een ondernemer moet zijn vanuit de 'detailhandel', één bestuurslid vanuit de groep 'horeca' en één ondernemer uit de groep 'zakelijke dienstverlening'.

Vervolgstappen

Nu de BIZ een feit is, zullen op korte termijn verschillende acties van start gaan, zoals het samenstellen van het bestuur met de nieuwe taakverdeling tussen de leden van het bestuur zoals hiervoor aangegeven en er zullen afspraken gemaakt moeten worden met de Ondernemersvereniging Middelharnis over de overdrachtvan diverse taken en uiteraard zullen de activiteiten voor het jaar 2017 worden afgestemd met de Stichting Hart van Goeree. "We streven ernaar deze actiepunten voor het einde van het jaar af te ronden."