Goeree-Overflakkee - De reisbloggers Hannah en Nick (geboren en getogen op Goeree-Overflakkee) reizen de wereld over voor hun reisblog Salt in our Hair. In samenwerking met EilandMarketing Goeree-Overflakkee en de VVV maakten zij een blog, vlog en sfeerfilm over het eiland waar ze zijn opgegroeid. Onder de titel ‘Goeree-Overflakkee The Beauty of Home’ ging vorige week het eerste filmpje viral. In slechts een week tijd werden met de filmpjes, blogs en posts meer dan 394.000 mensen bereikt.

Ook plaatsten veel mensen – veelal inwoners en vaste bezoekers – van Goeree-Overflakkee leuke en positieve reacties op social media na het zien van de filmpjes en/of het lezen van de blog! Maar Hannah en Nick ontvingen ook veel positieve reacties van hun fans en volgers van over de hele wereld. “De reacties van onze volgers waren boven verwachting positief. Er werd veel naar de locaties gevraagd en kregen reacties als 'Wauw, er is dus meer dan Amsterdam!'.

Flakkeese glorie in New York

Daarnaast maakten en posten de twee al wel eens eerder mooie foto’s van het eiland. Eén van hun foto’s, gemaakt van het tulpenveld van Vido Fleur in Den Bommel is zelfs door het bedrijf GoPro uitgekozen voor één van hun campagnes. De foto is op dit moment te bewonderen op grote billboards in New York. “Het is erg leuk om te zien dat juist ‘mijn’ tulpenveld te bewonderen is aan de andere kant van de wereld”, zegt Pieter Dogterom van Vido Fleur enthousiast.

Social influencers

Vanuit het team EilandMarketing en de VVV wordt sinds eind vorig jaar samengewerkt met diverse bloggers en vloggers om Goeree-Overflakkee nationaal en internationaal op de kaart te zetten. De samenwerking met Salt in our Hair is als erg positief ervaren. “Hannah en Nick zijn zeer enthousiast en professioneel. Ze weten met hun creativiteit een grote groep mensen aan te spreken en te bereiken. We zijn heel erg blij met het resultaat!”, aldus wethouder Arend-Jan van der Vlugt.

Online bekijken

De blog is online te bekijken via saltinourhair.com klik op ‘Netherlands’. De sfeerfilm en vlog zijn te zien op het YouTube-kanaal van Salt in our Hair: ‘The beauty of HOME’ en ‘Island Roadtrip’.

Bron goeree-overflakkee