Middelharnis - Op donderdag 23 maart 2017 is de volgende avond in het kader van het honderdjarig jubileum van de RGO. In de aula van de school aan de Koningin Julianaweg te Middelharnis zal dan een optreden zijn van zangeres, pianist en songwriter Maartje Meijer met haar band. ’s Middags zal zij op school een workshop verzorgen voor leerlingen. De bedoeling is dat het resultaat daarvan ’s avonds ook te horen zal zijn. De avond begint om 20.00 uur (zaal open om 19.30). Bezoekers die zeker willen zijn van een plaatsje, kunnen hieronder reserveren. Maartje haalde in 2003 haar vwo-diploma op de RGO.

Maartje Meijer

Maartje haalde in 2003 haar vwo-diploma op de RGO en studeerde vervolgens Jazz Zang en Jazz Piano aan het Amsterdams conservatorium. In haar master voegde ze daar componeren en arrangeren aan toe, door in Duitsland lessen te nemen bij de gerenommeerde arrangeur Jörg Achim Keller van de NDR bigband. Haar masterresearch omvatte het gebruik van contrapunt en polyfonie in moderne muziek. Ze studeerde af in respectievelijk 2010 en 2012. Al tijdens haar studie werkte ze in een aantal ensembles en bands, onder andere met het flamenco-/jazztrio met Eric Vaarzon Morel en Jesse van Ruller. Ze bracht in 2016 haar tweede album Inner Circle uit na haar debuut Virgo uit 2013. Zowel in eigen land als in het buitenland is Inner Circle lovend ontvangen. Behalve in Europa werd de CD ook uitgebracht in Japan. Inner Circle is geproduceerd door gitaarvirtuoos Jesse van Ruller en de band bestaat uit topmusici, zoals Maarten Hogenhuis (sax) en Joris Roelofs (basklarinet).

Maartje trad onder meer op in het Bimhuis, Tivoli-Vredenburg, Lantaren-Venster en bij het North Sea Jazz Festival van 2016. Op TV was ze bij het VPRO-muziekprogramma Vrije Geluiden. Op internet zijn de beelden daarvan terug te zien. Ook in het buitenland trad ze op, bijvoorbeeld in Wenen in de befaamde jazzclub Porgy & Bess en op het Salzburg Jazz & The City festival. Als arrangeur en componist is Maartje zeer actief voor allerlei koren en bands. Zo schreef ze in opdracht voor onder andere New Amsterdam Voices, het Jazzorchestra van het Concertgebouw, G-Star en Frommermann en voor vele koren. Als gastdocent is Maartje regelmatig werkzaam op de conservatoria van Utrecht, Amsterdam, Zwolle en Maastricht.

Praktische informatie

Op 23 maart zal de avond beginnen om 20.00 uur (zaal open om 19.30). De entree is €15,00 en voor leerlingen en overige jongeren €7,50. Bezoekers die zeker willen zijn van een plaats kunnen reserveren via de mail.