29 november 2019, Regio - Ons land staat bekend om de vlakke wegen, voor hardlopers ideaal om snelle tijden te lopen. Toch hebben we ook wat geaccidenteerd terrein zoals de 46 meter hoge duinen van Zoutelande en de bekende Zevenheuvelenweg tussen Berg en Dal en Nijmegen. "Op beide plaatsen werden prachtige wedstrijden gehouden met mooie Flakkeese prestaties." Lees het hele verslag door AV Flakkee hieronder.

Verslag

"De Hobbeldebobbelloop is in Zeeland uitgegroeid tot een zeer populair evenement. De 11km lange route kent 17 hindernissen in de vorm van lange trappen en steile duinpaden, de 345 deelnemers kregen het zeker niet cadeau op zaterdag 16 november. Het was de Zeeuwse toploper Huub van Noorden die al snel afstand nam van de concurrentie en onbedreigd de winst pakte na 43.31min. Daarachter was er een boeiend duel om de overgebleven podiumplaatsen. Eric Wolfert kon halverwege opschuiven van de vijfde naar de derde plaats en gaf deze in de slotfase niet meer weg, zijn eindtijd was 45.21min. “Ik vind dit één van de mooiste wedstrijden die er is, het is loodzwaar maar tegelijk genieten!” Voor Kees Slui was het zijn eerste deelname, hij finishte als 81e na 58.38min en concludeerde dat hij nog best wat over had in het zware slot: “Op zich lekker maar misschien ben ik zelfs iets te voorzichtig gestart.” Rita Verhage liep eveneens een sterke wedstrijd en verbeterde haar snelste tijd uit 2017 met vier minuten naar 1.07:01. Op de korte afstand van 6km finishten Henkjan Tieleman (34.28) en Johan Looij (36.13) als 25e en 33e, beiden komen terug van een blessure en laten zien weer op de goede weg te zijn! Zondag 17 november gingen bijna 20.000 lopers van start in de Zevenheuvelenloop Nijmegen 15km. Achter de snelle Kenianen kwamen ook enkele Flakkeese lopers in actie, Rijk van Dongen finishte na een keurig ingedeelde race na 59.16min. Peter van Prooijen klokte 1.11:10 en Jeannet Sarelse noteerde 1.26:28, opnieuw een persoonlijk record, een week eerder liep ze in de Halve marathon van Gouda al naar 2.04:26. Soraya den Engelsman (1.26:28), Janneke Appel (1.34:29) en Wilma van der Slik (1.41:17) finishten ook in Nijmegen.

Zaterdag 23 november ging in Aardenburg de Zeeuwse Crosscompetitie verder met de Elderschanscross. Bij de junioren D pakte Zedie Joppe de vierde plaats, Daphne Joppe pakte bij de dames A de overwinning met maar liefst 27sec voorsprong op de nummer twee! Op de korte cross 2,5km finishte Edwin Stolk na 12.10min als twaalfde. “Door een verkoudheid miste ik de power, voor vandaag is het zo, volgende keer weer beter”. Bert Joppe finishte met 13.47min als 18e. Op de lange cross over 9km kwamen Eric Wolfert en Freek Goedhart in actie. “Het parcours lijkt niet zo lastig maar toch is het best verraderlijk, onafgebroken bochtjes en kleine klimmetjes zorgen ervoor dat je nergens echt op tempo komt”, aldus Wolfert die halverwege de wedstrijd sterk kwam opzetten. Hij schudde Sander Post van zich af en versnelde in één keer door naar Sergio Harinck die zijn tweede plaats moest afstaan aan de 29-jarige atleet uit Sommelsdijk die een zeer sterke race liep en als tweede finishte na 37.00min, slechts 24sec achter Yunis Stitan (Dreischor). Freek Goedhart eindigde als elfde na 40.01min en kon terugkijken op een mooie, vlakke, wedstrijd. Zondag 17 november was er nog een Flakkeese crossoverwinning in Oosterhout, met de Scorpio-cross won Laurey van den Berge de dameswedstrijd over 6,7km.

In Spijkenisse werd zondag 17 november een 15km wedstrijd georganiseerd. Ricardo Sint Nicolaas is aan een uitstekende reeks wedstrijden bezig en ook hier was hij gebrand op een snelle tijd. Het startveld bood hem weinig concurrentie en dus werd het een lange solo naar de winst. Met kilometertijden allemaal rond de 3.20min (18p/u) stevende hij af op een tijd van 50.00min, door een snelle slotkilometer van 3.13min wist hij een prachtige 49.55min te klokken. Freek Goedhart kwam in actie op de 10km, in het slot moest hij zijn snelle opening (17.33min halverwege) ietwat bekopen maar hij finishte keurig als derde in 36.22min."