26 april 2017, Sommelsdijk - Op 22 april werd wederom het internationale kata toernooi van Seishin Dojo in Kapelle (belgie) gehouden. Ook Budokai Senshi nam deel met in totaal 6 deelnemers: Alessia Lussenburg, Klazina Tanis, Sarah Kom, Emma v/d Hul, Gijs van’t Veld en Martijn Bom. Onder leiding van de coaches; Marielle Kom en Joost van’t Veld waren zij vastbesloten de prijzen mee naar Sommelsdijk te nemen... lees hieronder een sportverslag met de uitslagen, door één van de leden.

"Zeker geen makkelijke opgave met in totaal 248 deelnemers! Al onze deelnemers kwamen in grote poules uit; variërend van 15 tot maar liefst 22 deelnemers per klasse. De beste 8 mochten door naar de finale en hierbij scoorde Budokai Senshi uitstekend met 5 van de 6 deelnemers die door mochten naar deze finale. Alhoewel alle deelnemers uitstekende kata’s lieten zien bleek al snel dat alleen Alessia kans maakte op de prijzen. Zij stond na haar 1ste ronde glansrijk op de 1ste plaats terwijl al onze andere deelnemers bleven haken op de 4e t/m 8e plaats. Bij haar finale ronde liep zij wederom een fantastische kata. Zij het niet dat zij meerdere malen haar kata moest benoemen bij de hoofdscheidsrechter omdat hij deze niet verstond door rumoer vanuit het publiek. Hierdoor ontstond korte twijfel waardoor ze 1 klein foutje maakte toen zij in haar eerste stand uitkwam. Dit koste haar, haar 1ste plek en vanwege haar iets hogere graad ook haar 2e plek. Desondanks behaalde Alessia een prachtige 3e plaats op een groot internationaal toernooi in een poule van 21 kinderen en dat op haar 1ste grote toernooi, een top prestatie! Uiteraard zijn wij trots op al onze deelnemers. Veel dank gaat uit naar de organisatie, de support en de coaches Marielle en Joost voor hun inzet. Heeft u ook interesse in Kyokushinkai Karate of 1 van de andere sporten zoals; boksen, kickboksen, ju jutsu, Kickbag, 40 + karate, Kleuterkarate, Kickbag en/of Line-dance. Neem dan eens een kijkje op budokai-senshi.com."