Oude-Tonge - Zaterdag 18 maart 2017 heeft 'tafeltennisver­eniging Oude-Tonge' voor de 25e maal haar jaarlijkse toernooi georganiseerd. Werd begin deze eeuw met gemak nog een aantal jaren 60 deelnemers behaald, deze dag bleef het aantal steken op slechts 21, een diepterecord en erg sneu voor deze jubileumeditie. Maar het mocht de pret niet drukken; lees hieronder een verslag, door één van de leden, van deze geslaagde dag.

"In de ochtend moesten de deelnemers strijden voor een plaats in de middag A en B poule. Nadat er ook nog eens 3 deelnemers met spoed weg moesten bleven er nog 18 over voor de middag. Toernooileider Leo Brands, die zelf niet mee deed en het toernooi reeds 9 maal wist te winnen, toverde twee negenkampen uit zijn hoed. De deelnemers konden hun borst nat maken met 8 zware “volle” (best-of-five) partijen voor de boeg.

In de B poule speelde namens Oude-Tonge de 80 jarige Piet Both mee. Piet verhuisde in 1990 van de Treffers Melissant naar ttv Oude-Tinge en speelt elke week nog braaf zijn partijen bij de club. Het aantal keren dat hij verstek liet gaan op de clubavonden zijn in 27 jaar lidmaatschap op slechts 1 hand te tellen. Toch kon geen van zijn veel jongere tegenstanders (sommige waren zelfs 60 jaar jonger!) het Piet maar moeilijk maken. Piet stond deze middag slechts 1 game af met 9-11 aan Bert Brinkman maar won al zijn overige partijen overtuigend met 3-0. Piet won de B poule met 8 uit 8. De 2e plaats werd hier gedeeld door Bert Brinkman van Hellevoets Effect en John Oomens van Taverzo. Beiden hadden 2 partijen verloren en dus 6 punten behaald. In hun onderlinge strijd had Bert met 3-1 gewonnen van John en dus werd Bert uitgeroepen als nummer 2. In de A poule kwamen namens ttv Oude-Tonge Adrie Rijk (3 pn) en Ger Berendsen (4 pn) uit en zij werden 7e en 4e. Spannend was de gehele verdere middag hier de strijd om de 3e plaats die uiteindelijk met 5 punten werd gewonnen door Simone Vos van Hellevoets Effect. De 2e plaats werd met 7 punten behaald door Bertus Meijer van Diveko. Hij verloor alleen van de winnaar in de A poule, Klaas Grinwis van de Treffers uit Melissant. Bertus zal ‘s nachts nog wel even hebben teruggedacht aan zijn 1-0 voorsprong en zijn 5-0 voorsprong in de 2e game. Hij had gewoon op een 2-0 voorsprong moeten komen in games maar verloor alsnog de 2e game en Klaas putte hier voldoende vertrouwen uit om de partij (3-1) en de 1e plaats deze dag naar zich toe te trekken. Om het deelnemers aantal weer op te krikken zal tafeltennisvereniging Oude-Tonge volgend jaar kiezen voor een andere opzet; het toernooi verhuisd naar de zondag er zal worden gekozen voor een OTC (Old Timers Club) toernooi. Hierbij worden alleen deelnemers uitgenodigd met een minimale leeftijd van 40 jaar en wordt nog gespeeld met games tot de 21."

Uitslagen van het 25e Lambert Kozijnen Toernooi:

A-Poule: 1. Klaas Grinwis (de Treffers) 2. Bertus Meijer (Diveko) 3. Simone Vos (Hellevoets Effect)

B-Poule: 1. Piet Both (Oude-Tonge) 2.Bert Brinkman (Hellevoets Effect) 3. John Oomens (Taverzo)