Dirksland - Zaterdag 18 maart 2017 werd door ZV de Gooye de vijftiende editie van de zwemloop in Dirksland georganiseerd. De zwemloop bestaat uit 500 meter zwemmen, gevolgd door 5 km hardlopen. Tijdens het inzwemmen en inlopen vielen gelukkig de laatste druppels en bleef de nattigheid alleen in het zwembad. De wind daarentegen ging niet liggen en speelde parten bij het lopen. Dat weerhield de deelnemers niet om mee te doen en met 52 deelnemers was er zelfs een record opkomst. Jordi Schaaf (28.53) wist zijn titel te prolongeren bij de heren. Lees hieronder verder.

"Jordi had een minuut voorsprong na het zwemmen, maar Marco Franzen (29.03) kwam heel dichtbij met het lopen. Helaas was het looponderdeel voor hem net te kort om Schaaf in te halen. Pim van Strien en Niels van der Wekken streden om de derde plaats, waarin het Van Strien was die de eindsprint won."

"Bij de dames was de winst voor Janita van der Have (36.51), die zelfs 50 meter te veel had gezwommen. Daarmee bleef ze de winnaar van vorig jaar, Petra Dijkman, 20 seconden voor. Jacolien Franzen maakte het podium compleet met een mooie derde plaats (38.15). Bij de duo’s ging de winst naar Ramon van Huizen en Laurey van den Berge (27.00), tweede werden Coen van der Wekken en Ruben Vroegindeweij (28.13) en derde zoon Aaron en vader Nico Paasse (28.39). Bij de jeugd tot 16 jaar was het Job van Strien die de halve afstand won van Michiel van Eck. Bij de meisjes was het Larissa Schaaf die won, gevolgd door de nog maar 7 jaar oude Lidia den Eerzamen. Bij de duo’s was er ook een vol podium. Broer en zus Wernar en Nienke van Veen wonnen met ruime voorsprong. Tweede werden Hannelore Zorge en Tibbe van Wijk en derde Yvonne Visser en Charlotte van der Leije. Alle uitslagen staan op de site van ZV de Gooye."