Sommelsdijk - Op zaterdag 19 maart 2017 stonden de jaarlijkse Open Europese Kampioenschappen van het International Budokai Kan van Kancho Gerard Gordeaux op het programma voor sportvereniging Budokai Senshi. Dit toernooi trekt ieder jaar diverse deelnemers uit binnen en buitenland. Zo waren er deelnemers uit Zwitserland, Hongarije, Belgie, Polen, Frankrijk en Nederland. De dag begon met een groot aantal jeugdpartijen die in een poule en/of matchmaking uitgevochten werden. Emma v/d Hul schoot uitstekend uit de startblokken, ze moest uiteindelijk tegen een meervoudig kampioen karate. Lees hieronder het hele verslag door één van de leden.

"Na een stroeve start ging Emma steeds beter vechten. Vooral het 2e deel van deze partij was in haar voordeel. Een gelijkspel leek in de maak maar haar tegenstandster werd met verdeelde vlaggen als winnaar aangewezen, toch een hele mooie 2e plek voor Emma. Lieke kwam uit in een poule van 3, deze tegenstandsters bleken echter geen enkele partij. Bij elkaar vocht zij slechts 40 sec om met de 1ste plaats aan de haal te gaan. Beide tegenstandsters gingen zwaar knockdown op goede stoot en beentechnieken op het lichaam. Als laatste deze dag zou Chris van Helden deelnemen aan de heren - 75 kg. Een altijd zwaar toernooi om basis van afvalsysteem (verliezen is einde toernooi). Chris begon super scherp, liet zijn tegenstander de partij maken, en nam vervolgens effectief over. Uiteindelijk kreeg zijn tegenstander een dermate hoge trap op de kin dat deze Knock Out ging en werd Chris aangewezen als winnaar. De daarop volgende partij was tegen meervoudig kampioen Floris Hoek. Een vooruit vechtende vechter, die nu op basis van een systeem met vastpakken, de betere vechter bleek. Chris weerde zich goed maar kwam op het laatst van de 4 minuten durende partij net iets te kort. Toch wist Chris uiteindelijk een prachtige 3e plaats te bemachtigen op een open Europees Kampioenschap! Uiteraard zijn wij van Budokai Senshi ontzettend trots op onze deelnemers. Dank gaat uit naar de deelnemers, support, organisatie en coach Tom van Brussel. Volgende toernooi zal 8 april plaatsvinden op de jaarlijkse day of youth and beginners."