Middelharnis - Op vrijdagavond 24 februari 2017 is al weer de vierde voorspeelavond van het nieuwe Muziekgebouw GO. Dit keer spelen er leerlingen van de twee pianodocenten Eline de Gast en Paul Stark en de blokfluitdocent Elly Bakker. Zo’n 25 leerlingen laten u horen hoe leuk het is om muziek te maken. Eline de gast is de jongste docent bij het Muziekgebouw GO en zij is op 15 februari met een geweldig eindexamen afgestudeerd aan het Codarts in Rotterdam. Haar leerlingen zijn veelal net begonnen met piano spelen. Het zijn dus jonge kinderen die methodestukjes van Hal Leonard zullen spelen. Tegelijkertijd zal ook een gevorderde leerling een Wals van Chopin in A mineur en 'Le Onde' van Einaudi laten horen. lees hieronder verder.

Paul Stark heeft in het muziekgebouw de muzikale leiding over piano lichte muziek en keyboard. Zijn leerlingen zullen laten horen dat zij op heel verschillende wijze met muziek bezig zijn. Er zijn beginners en gevorderden die zullen optreden en er zal in uiteenlopende muziekstijlen worden gemusiceerd. Zo worden er popnummers ten gehore gebracht en ook stukjes die “raken” aan klassieke muziek. Uiteraard zal ook improvisatie een belangrijk onderdeel zijn bij deze optredens.

Elly Bakker is een begrip op het gebied van blokfluit. Deze avond kunt u zich verbazen over de mogelijkheden van dit bijzondere instrument. Zo’n 15 leerlingen van 8 tot 15 jaar spelen afwisselend op de sopraan-, alt- en tenorblokfluit.

De jonge leerlingen spelen een aantal oud-hollandse liedjes die iedereen laat glimlachten. De verder gevorderde leerlingen laten wat modernere liedjes horen en een 4-stemmig stuk uit de Renaissance. Daarna duiken we de barok in met menuetten van Telemann op tenor blokfluit. En als klap op de vuurpijl zijn de meest gevorderde leerlingen aan de beurt die het blokfluitensemble ‘Allegro Vivace’ vormen. Zij laten twee delen horenuit een ocncert voor 4 altblokfluiten en ‘Basso Continuo’ van Joh. Schickhardt.

Om dit allemaal te zien en te beluisteren bent u van harte uitgenodigd deze uitvoering geheel gratis bij te wonen. Vrijdag 24 februari, aanvang 19.30 uur in de prachtige Rabobankzaal van Het Diekhuus aan het Beneden Zandpad no. 7 in Middelharnis. De leerlingen en hun docenten hopen dat u van deze mooie avond komt meegenieten!

Wilt u of uw zoon of dochter ook graag piano, blokfluit of een ander instrument leren bespelen, of wilt u vaker een concert van ons bezoeken? Voor meer informatie en onze agenda kunt u terecht op de website van het Muziekgebouw GO.