Den Haag - De MuseumPlusBus rijdt voor groepen senioren die zonder deze bus geen musea zouden kunnen bezoeken. Het gaat om senioren, die graag nog eens naar het museum zouden willen gaan, maar die daarbij (vanwege hun leeftijd of conditie) wel wat hulp kunnen gebruiken. Het doel van de MuseumPlusBus is drempelverlagend te zijn. De bus biedt het vervoer naar de musea aan en verzorgt het gehele dag-arrangement. Deelname aan een dag-arrangement is geheel kosteloos voor de deelnemers met dank aan de genereuze steun van de Bank Giro Loterij. Het Ouderenwerk van Stichting ZIJN is dit jaar uitgeloot om deel te nemen aan het MuseumPlusBus-arrangement naar het Gemeentemuseum in Den Haag op 28 februari 2017 (graag opgeven vóór 7 februari). Lees hieronder verder.

Er kunnen 10 rolstoelen/rollators mee. De lunch is niet inbegrepen, u kunt zelf een lunchpakket meenemen of u van tevoren aanmelden voor een lunch in het museum, deze moet u zelf betalen. De lunch bestaat uit 2 belegde zachte broodjes, 1 krentenbol, melk of karnemelk en koffie of thee en kost €9,00.

Wilt u mee met de Museum Plus Bus, dan kunt u zich aanmelden bij het Ouderenwerk van Stichting ZIJN, Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. Op het kantoor ligt een intekenlijst waarop u aan kunt geven of u een rolstoel of rollator mee neemt en of u de lunch in het museum wilt gebruiken. U kunt ook bellen naar 0187-483366 of mailen naar: m.kieviet@zijngo.nl. Graag opgeven vóór 7 februari!

Programma dinsdag 28 februari 2017

Tijden

Aankomst opstapplaats; Doetinchemsestraat 27, 3241 AA Middelharnis: 09.15 uur.

Zorgt u alstublieft dat u ruim op tijd aanwezig bent (dit geldt in het bijzonder wanneer er veel deelnemers in een rolstoel zijn), opdat de bus op tijd kan vertrekken

Vertrek opstapplaats: 09.45 uur

Aankomst Gemeentemuseum: 11.15 uur

Koffie en lunch in café Gember: 11.45 uur

Wandelen van café Gember naar Gemeentemuseum: 12.45 uur

Rondleiding: 13.00 uur

Gelegenheid tot zelfstandig rondkijken: 14.00 uur

Vertrek uit Gemeentemuseum: 15.00 uur

Vertrek bus: 15.30 uur

Terugkomst opstapplaats: 17.00 uur