Regio - Zondag 29 januari 2017 wordt de achttiende editie van het Open Podium Hellevoetsluis gehouden in de foyer van het Theater Twee Hondjes, Opzoomerlaan 106 te Hellevoetsluis. Het programma van dit Open Podium Hellevoetsluis is er weer één die je kan inlijsten. Els Huurman heeft weer voor een mooi afwisselend aanbod gezorgd voor dit eerste Open Podium in het nieuwe jaar! De geweldige groep Grades of Colour speelt een prominente rol. De foyer is open vanaf 13:45 uur. De toegang is gratis. Om 16:20 uur is de voorstelling ten einde. Lees hieronder verder.

"Als je dit eerste Open Podium in het nieuwe jaar een titel zou willen meegeven zou het kunnen zijn: Grades of Colour, kleurrijk en vol afwisseling. Maar deze titel is voorbehouden aan de groep die het programma opent en sluit: Grades of Colour! Deze uit vier artiesten bestaande groep deelt met elkaar een passie voor mooie songs. Jazz, pop, rock, blues, country en soulcovers in een eigen kleur. Akoestisch, easy en met een gevoelige snaar. Dus erg boeiend om dit te zien en naar te luisteren, af en toe met de ogen dicht om de kleuren te verstaan. In Groot Hellevoet kwam de volgende recensie: “geweldige zangeres Marianne Venneman . Je vraagt je echt af waarom een dergelijke act niet op grotere podia staat. Bandleden Martin, Johan en Jan staan als een huis met hun brede muzikale ervaring. Een genot om te zien en te horen”.

Tot de eerste pauze wordt het programma verder gevuld door Ben Westdijk, Angelo Cross en Theo Koot. Ben Westdijk is dichter. Hij ziet zijn gedichten als een experiment en schrijft over alles wat hij waarneemt, leest en ziet. De lezer of toehoorder probeert hij in zijn gedachten mee te nemen. Spelen met woorden en zinnen is zijn liefhebberij. Angelo Cross, is net als Ben Westdijk al een bekende op het Open Podium. Hij zal zijn publiek blij maken met zang en muziek. Zijn belangrijkste motto is vooral blijven genieten en zijn publiek bereiken en raken. Angelo heeft door de jaren heen bij verschillende talentenjachten en wedstrijden laten zien dat hij veel in zijn mars heeft. Theo Koot zal tot de eerste pauze gedichten laten horen. Hij heeft twee bundels uitgegeven 2012 (Op een trip in het leven) en 2013 (Gedicht voor onze (klein)kinderen) en binnenkort zal er weer een nieuwe verschijnen. Het leven, liefde en natuur spelen bij hem een belangrijke rol in zijn poëzie.

Na de pauze zal Yvonne van de Laan acte de présence geven. Ze zal met haar gedichten een positief bewustzijn te weeg brengen. Zij was ook eerder op het podium maar deze middag gaat ze ook voor ons zingen! Herman Belgers was ook al eerder op ons Open Podium. Deze Arnhemse troubadour draagt al vanaf 1981 zijn zelf geschreven Nederlandstalige gevoelsliederen en nummers met een meer cabareske inslag voor. Daarbij begeleidt hij zichzelf op gitaar. In Hellevoetsluis zal hij een aantal van zijn Nederlandstalige liedjes ten gehore brengen. Albert Prins gaat gedichten voordragen. Hij schrijft gedichten sinds zijn middelbare schooltijd in diverse vormen en stijlen. Net voor de tweede pauze krijgt de uit Rotterdam afkomstige David Cook het podium met zijn gitaar. Hij begon in 2009 met spelen geïnspireerd door de gitarist Tommy Emmanuel. Dat raakte hem zo dat hij alleen nog op die manier muziek wilde maken. Verdere voorbeelden van hem zijn onder meer Jerry Reed, Merle Travit en Chet Atkins. Zijn spel is een mengeling van jazz, blues, pop en ragtime. Zijn stijl bestaat uit het spelen van meerdere partijen tegelijk, een basislijn, ritme en melodie. Hij zal ons zeker weer verrassen met zijn composities.

Het programma van het Open Podium wordt na de tweede pauze afgesloten door Niels Snoek en Grades of Colour. Niels Snoek zal fragmenten uit zijn nieuwe boek ten gehore brengen. Deze veelzijdige kunstenaar schildert en is mede oprichter van het dichtercollectief De Reizende Dichters. Hij heeft al verschillende bundels uitgegeven, waaronder het boek Ongewoon gewoon…fragmenten uit het leven. Religie en spiritualiteit spelen een belangrijke rol in zijn leven en werk. En zoals gezegd: Grades of Colour sluit het Open Podium af."