Sommelsdijk - Op 28 januari 2017 geven de Reizende Dichters weer 'acte de présence' door het eerste Literaire Café van vier, in 2017 te presenteren in wijkgebouw de Zwaluw in Sommelsdijk. Het Literaire Café vindt plaats in het appartementencomplex Den Hoogen Caemer. Diverse Reizende Dichters treden op en Herman Maas is deze dag de gastheer en presentator. Inloop 13:30 uur en opening 14:00 uur en slot ongeveer 16:00 uur. In deze week valt ook nationale Gedichtendag (26 januari), hét begin van de Poëzieweek, het poëziefeest van Nederland & Vlaanderen, dit jaar is het thema: Humor! Ieder jaar op de laatste donderdag van januari staat de poëzie een dag lang in het zonnetje. Gedichtendag vond voor het eerst plaats op 27 januari 2000. Er vinden dan ook talloze activiteiten plaats in scholen, bibliotheken, culturele instellingen en door particulieren. Lees hieronder verder.

Tijdens dit eerste Literaire Café treden enkele gastdichters op o.a. Ronald Bottelier, Hans Wap en Jacqueline Edeling. Zij verzorgt tevens de muzikale intermezzo's. Ze studeerde accordeon bij Egbert Spelde en bandoneón bij Carel Kraayenhof aan het conservatorium in Rotterdam. Jacqueline speelt en arrangeert muziek in Trio Tangata en Tango Rosa Rio en heeft haar eigen solo theatershow "Balg Er Op Los".

Ronald Bottelier een dichter uit het groene hart van Nederland heeft al verschillende Haiku bundels op zijn naam zoals HaikuDelight1 en HaikuDelight2. Deze bundels zijn uitgegeven in Nederland en Engeland. Hij schrijft op subtiele manier zijn haiku over allerlei levenskwesties en verdienen het om twee keer gelezen te worden.

Hans Wap is zowel dichter als beeldend kunstenaar en heeft al acht gedichtenbundels op zijn naam staan. De laatste is verschenen in november met de titel "De man zonder haast". Hij trad o.a. op in Jakarta, Paramaribo en Bremen en hield lezingen in Berlijn. Ontwerper van vele theater decors voor het Scapino-ballet. Tevens ontwierp hij de bekleding van de stoelen van de treinen van de NS. De tekeningen van de glazen tussenschotten van de treinen zijn ook zijn creatie.

Er is ook een open podium waarvoor iedereen zich aan het begin van de middag kan opgeven. Adres: Sperwer 55 Sommelsdijk.