Goeree-Overflakkee - Tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid (21 september t/m 1 oktober 2017) brengt Stichting ZIJN een speciale “Kom erbij!”-flyer onder de aandacht. Met deze flyer-actie wil Stichting ZIJN aandacht vragen voor het grote probleem van eenzaamheid. Op de voorkant van de flyer staan signalen die kunnen helpen om eenzaamheid op te sporen. In de flyer vindt u diverse uiteenlopende activiteiten die allen bij uitstek een gelegenheid bieden om nieuwe mensen te ontmoeten. Een aanbod van activiteiten die Stichting ZIJN in dorpskernen op Goeree Overflakkee aanbiedt staat op de achterkant. Lees hieronder verder.

Thema van de Week tegen Eenzaamheid 2017 is: “Kom erbij!”. Want eenzaamheid aanpakken doe je samen. Door oog voor elkaar te hebben. Door nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten te versterken. Bijvoorbeeld bij een potje biljarten of een gezamenlijke maaltijd in het wijkcentrum.

Eenzaamheid
Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Uit onderzoek blijkt dat meer dan een miljoen Nederlanders zich eenzaam voelt. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden. Maar eenzaamheid is ook een taboe-onderwerp.

Samen tegen eenzaamheid
Door aan te sluiten op de Week tegen Eenzaamheid wil Stichting ZIJN bijdragen aan het bespreekbaar maken van eenzaamheid. Als een van de vele organisaties die door het hele land Kom erbij-activiteiten organiseren waar mensen nieuwe sociale contacten op kunnen doen en bestaande contacten kunnen versterken.

Week tegen Eenzaamheid
De Week tegen Eenzaamheid is van 21 september t/m 1 oktober 2017 en wordt voor de achtste keer georganiseerd door Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband rond eenzaamheid.

Positieve actie
Stichting ZIJN heeft het initiatief genomen om op Goeree-Overflakkee een flyer te verspreiden met daarop een signaleringskaart “eenzaamheid” en tevens hun rijkelijk aanbod van activiteiten te promoten. Stichting ZIJN zet zich op allerlei vlakken al jaren in voor de strijd tegen eenzaamheid.
“Kom erbij!” door naar één van onze activiteiten te komen. In alle dorpskernen worden activiteiten georganiseerd om je minder eenzaam te voelen. Door nieuwe contacten te leggen, contacten te onderhouden, uw persoonlijke capaciteiten aan te spreken, te ontwikkelen en ervaringen op te doen, of vrijwilligerswerk te gaan doen blijft u betrokken bij uw omgeving en wordt u gestimuleerd activiteiten te ondernemen en uw netwerk te onderhouden.

Kom erbij! door te kaarten, sjoelen, biljarten, bingo te spelen, handwerken, deelname aan het breicafé, kantklossen en aan te schuiven bij een gezamenlijke maaltijd of kom naar de Zen-meditatie. Tijdens deze activiteiten wordt met elkaar een kopje koffie of thee gedronken. Ook is het mogelijk om op uw eigen tempo en binnen uw eigen mogelijkheden te bewegen. Door o.a. deel te nemen aan: gymmen, koersbal, dans, yoga en Zen. Uiteraard is de eerste les gratis! Een aantal activiteiten wordt wekelijks, andere maandelijks en sommige jaarlijks georganiseerd.

Heeft u zin in vrijwilligerswerk? Schrijf u vrijblijvend in als vrijwilliger bij Stichting ZIJN of kijk rond in de hulpvragen die openstaan. Ga hiervoor naar govoorelkaar.nl of meld u aan bij t Punt, het vrijwilligerssteunpunt van Stichting ZIJN. De consulente zoekt samen met u de vacature die bij u past. Ook kunt u er terecht voor uw andere vragen over vrijwilligerswerk.

Op samentegeneenzaamheid.nl vindt u alle informatie over de Week tegen Eenzaamheid 2017. Lees meer over eenzaamheid op eenzaam.nl.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een adviseur welzijn van Stichting ZIJN:
Tanja Nieuwpoort of Annemarie Hogenbirk /
Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27, 3241AA, Middelharnis.
Tel. 0187-641344
Website zijngo.nl