Regio - De waardering van de reizigers van het streekvervoer van Connexxion in Goeree-Overflakkee/Hoeksche Waard blijft een 7,4. Connexxion is tevreden dat de algemene klantbeoordeling, in het eerste jaar als nieuwe vervoerder gelijk is gebleven. Ook is de beoordeling op verschillende items zelfs gestegen. Dit blijkt uit de resultaten van de landelijke OV-Klantenbarometer 2016 die vandaag bekend zijn gemaakt. De waardering voor de vriendelijkheid en rijstijl van de buschauffeurs valt positief op. Deze worden met respectievelijk een 7,6 en een 7,5 beoordeeld. 0,1 punt hoger dan het landelijk gemiddelde. De sociale veiligheid werd net als vorig jaar beoordeeld met een 7,8.

De waardering voor de informatievoorziening over/tijdens vertragingen is met een 5,1 nog laag maar is wel met 0,2 punt gestegen. Het komende jaar zal Connexxion zich verder inspannen om de informatievoorziening bij vertragingen te verbeteren, onder andere door reizigers te attenderen op de vernieuwde Connexxion-app. Hierin is het mogelijk om actuele vertrektijden altijd snel te vinden, met name bij vertragingen. Ook kunnen gebruikers haltes en buslijnen als favoriet instellen en een push-bericht ontvangen als er wijzigingen of verstoringen op een (vaste) buslijn zijn. De app is gratis te downloaden.
Verbeterkansen ziet Connexxion verder ook op het gebied van stiptheid. Connexxion wil in samenwerking met de wegbeheerders, met name in de middagspits vanuit Rotterdam, de doorstroming van de bussen verbeteren.

Gebruikersgemak OV-chipkaart

Reizigers zijn ook meer tevreden over het gebruik van de OV-chipkaart. Voor het gebruiksgemak van de OV-chipkaart geven zij nu een 8,4; een stijging van 0,3 punt. Het landelijk gemiddelde scoort een 8,1. Het gemak van het kopen van een vervoerbewijs wordt met een 7,8 beoordeeld.

Over het onderzoek

De OV-Klantenbarometer is het klanttevredenheidsonderzoek in het regionale openbaar vervoer. Dit onderzoek wordt jaarlijks gehouden; in het najaar van 2016 voor de zestiende maal. Het onderzoek is gehouden in 70 onderzoekgebieden die samen het gehele regionale openbaar vervoer omvatten. In een steekproef van 6.559 bus, tram, metro en treinritten en ferry-overtochten vulden 82.352 reizigers een enquêteformulier in. Het onderzoek is uitgevoerd door I&O Research, in opdracht van CROW-KpVV. CROW-KpVV is onderdeel van CROW, kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte.