22 maart 2017, Oude-Tonge - Begin maart was het Rode Kruis te gast bij A.S.V. Oostflakkee voor een workshop ‘Risico’s in en om het huis’ als onderdeel van een themamiddag over zelfredzaamheid. Ondanks het serieuze onderwerp was het een gezellige middag waarbij ook bingo gespeeld werd; de ‘Red-ik-mezelf’ Bingo. De workshop 'Risico’s in en om het huis' richt zich op incidenten die zowel thuis als dichtbij huis voor kunnen komen. Lees hieronder verder.

Zelfredzaamheid, het jezelf (en anderen) redden in een noodsituatie, is niet iedereen automatische gegeven. Eén op de vijf Nederlanders is op de één of andere manier verminderd zelfredzaam. Zij lopen in een noodsituatie meer risico en het Rode Kruis helpt om deze groep sterker te maken. Dat doen we door het risicobewustzijn te vergroten, vaardigheden aan te leren en mensen te ondersteunen bij het opbouwen van een netwerk zodat zij in een noodsituatie niet alleen komen te staan.

De workshop 'Risico’s in en om het huis' richt zich op incidenten die zowel thuis als dichtbij huis voor kunnen komen. Ben je je bewust van wat er mis kan gaan en wat doet dat met je? Weet je hoe je je daarop kunt voor bereiden en kun je ook een persoonlijk noodplan opzetten? Het werd een gezellige een leerzame middag waarin iedereen actief mee deed.

Heb je ook interesse in deze workshop of zou je die met bijvoorbeeld EHBO voor senioren willen uitbreiden? Neem dan contact op met Titania Poort via tpoort@redcross.nl