Goeree-Overflakkee - RTV Slogo (RTV Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee) heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. Bekijk deze en de vaste items en frequenties van de lokale omroep van ons eiland hieronder.

De nieuwe items van deze week

*Toneelstuk Streekmuseum GO: Op de openingsdag van de retro-tentoonstelling op zaterdag 30 september verzorgde toneelgroep “de Droage Keeltjes” bij het Streekmuseum in Sommelsdijk twee toneeloptredens. Het stuk werd onlangs geschreven door Wim van Ham en Pau Heerschap. Hoor daar hoe in de nevels van de tijd het Sommelsdijk verging in voor- en tegenspoed. Joost van den Berg was er bij en maakte er een opname van.

*Presentatieavond Frans Weller: Frans Weller uit Nieuwe-Tonge is al heel lang betrokken bij het werk onder jongeren in Afrika. Zo heeft hij onder andere via een schoolstage een aantal malen in Kenia gewerkt. En het is altijd zijn wens geweest om ‘voorgoed’ in Kenia te gaan werken. Het lijkt erop dat binnenkort zijn wens verwezenlijk gaat worden, want in januari hoopt hij te vertrekken en aan de slag te gaan in en bij de hoofdstad van Kenia, Nairobi. Op donderdag 16 november 2017 verzorgde het thuisfrontteam van Frans een presentatieavond en verslaggever Jan van Gurp was erbij.

*Politieverhalen in beeld- Kruk en Plomp: In deze serie krijgt u een kijkje in het leven van een agent bij de politie: Ik vond het verbijsterend. Waarom maak je dat eten dan nog klaar en waarom schenk je dan nog twee keer koffie in? En wat is dan het moment dat jou triggert om te zeggen van…en nu ga ik het doen?’ Politieman Floris Sinnema vertelt zijn ervaringen bij een melding over een vrouw die zich van het leven heeft beroofd.

*Historische beelden Goeree Overflakkee: In deze serie worden unieke en historische beelden uitgezonden van Goeree – Overflakkee. Deze week deel 2 van de serie “2 dorpen en 1 Stad” van Jan & Jaap Maliepaard uit Stad aan het Haringvliet.

De vaste programma’s bij RTV Slogo

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer een nieuwe gast. Deze keer een verrassende gast die komt praten over jongenen en hun verstandelijk vermogen. Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

*Rondrit: In deze video ziet u oudere beelden van ons eiland. De camera-auto heeft heel wat kilometers gemaakt over ons eiland. Geniet van de dorpen en dijken en zie wat er allemaal veranderd is in de loop der jaren. Wellicht ziet u bekende, maar ook onbekende straatjes voorbijkomen.

*Jeugdvideo: De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden. - Tot en met 4 december is er iedere schooldag een nieuwe spannende aflevering van de serie het Lokaal Sinterklaas Journaal te zien. In het Lokaal Sinterklaas Journaal worden Sinterklaas en zijn Pieten gevolgd tijdens hun reis vanuit Spanje naar Nederland en tijdens hun avonturen in Nederland. Dit jaar maken de kijkers vooral kennis met de Fantasiepiet, de belangrijkste piet als het om “fantasiezaken” gaat, denk hierbij aan liedjes, gedichten, verhalen etc. Het Lokaal Sinterklaas Journaal is een product van Stichting De Fantasie Compagnie. - Sinterklaas was vroeg dit jaar. Voor veel kinderen erg fijn, want ze konden niet wachten om hun schoentje neer te zetten. Op zaterdag 11 november 2017 was er de intocht in Dirksland en Wilko van Dam was erbij.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten.

Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371. TV Analoog: 67+ Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl. Volg op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo