Goeree-Overflakkee - De brandweer van Oude-Tonge spreekt op de facebookpagina van een: "...Druk nachtje voor de ploeg." De lieden van de brandweer te Oude-Tonge hadden dan ook de meeste meldingen te verwerken tijdens Koningsnacht 2017. Op hun facebookpagina vertellen zij: "Om 02:16 uur gingen de piepers voor een buitenbrand in de Bernhardstraat. Daar stonden twee containers, tegen een schutting, in brand. Op de terugweg naar de kazerne zagen we een container in de Willemstraat branden en hebben deze ook meteen afgeblust." Of dat niet genoeg was kregen de brandweerlieden uit Oude-Tonge nog meer meldingen deze nacht. Lees deze en de andere meldingen hieronder verder.

"Net klaar met de container aan de Willenstraat werden we verzocht naar de Dabbestraat te gaan waar ook een afvalcontainer in brand stond. Eenmaal allemaal weer lekker terug in de bedjes en in dromenland, mochten we 06:11 uur weer opkomen. Ditmaal stond een oude stacaravan in brand. Uiteindelijk kon om 08:30 uur iedereen weer thuis." Een pittig nachtje dus voor de ploeg van Oude-Tonge. Ze sluiten gelukkig positief af met de woorden: "Maar ondanks de gebroken nacht zijn wij vanmiddag toch gewoon op de Kaai voor deelname aan de obstakelrun op Koningsdag!"

In de Koningsnacht werden meerdere branden gesticht op ons eiland, waarvoor de brandweer moest uitrukken. Hieronder een overzichtje van de oproepen voor de Flakkeese brandweer:

00:42 uur: Buitenbrand aan de Pastoor van Luenenstraat in Achtuizen.

02:16 uur: Buitenbrand bernhardstraat Oude-Tonge.

02:30 uur: Containerbrand in de Willemstraat in Oude-tonge.

02:48 uur: Containerbrand in de Dabbenstraat in Oude-Tonge

02:59 uur: Buitenbrand klimopstraat in Achtuizen

06:09 uur: Een buitenbrand an het Handelsterrein in Oude-Tonge bleek een oude stacarvan die brandde, te zijn.

En in de na-Koningsnacht, van donderdag 27 op vrijdag 28 april kreeg de brandweer van Goedereede om 05:49 uur een melding voor een buitenbrand op de Blienkerd in Goedereede.