28 april 2017, Ooltgensplaat - Met de woorden "Help onze buren uit de brand", vraagt de buurvrouw van de familie van Farah (2,5) aandacht voor de verwoestende brand die bij hun in de straat woedde. Op de morgen van 18 april brandde de gehele woning van Daphne en Esam Qodrat en een daarnaast geparkeerde auto, volledig uit. Deze brand vond plaats in het hoekhuis van de Molendijk/Voorstraat te Ooltgensplaat. De buurvrouw vertelt: "Door een verwoestende brand is Farah, ons buurmeisje van 2,5 met haar gezin, alles kwijtgeraakt...we nodigen iedereen uit om mee te helpen! De familie verblijft tijdelijk in een huis in Middelharnis." Lees hieronder de oproep.

Beter een goede buur, dan een verre vriend

"Dinsdagochtend 18 april zullen we nooit meer vergeten. Door een ongeluk van een 7-jarig kind (dat de gevolgen niet kon voorzien) is het hele huis van buurmeisje Farah en haar familie verwoest. Er is niets is er meer van over. Er waren meerdere familieleden in huis, ze konden maar net op tijd wegkomen. De kat is overleden en de auto is ook compleet uitgebrand. Alsof dit nog niet genoeg was, bleek dat de verzekeringen niet in orde zijn en er waarschijnlijk heel weinig wordt uitgekeerd. Dit vind ik als buurvrouw onacceptabel, voor een meisje van 2,5 en haar gezin, die hier niets aan kan doen, maar wel enorm de dupe van is. Vandaar dat ik niet kan toekijken zonder actie te ondernemen. Jij kunt helpen deze actie succesvol te maken! Doe je mee?"

Meehelpen

Je kunt meehelpen door te reageren via deze link (https://www.doneeractie.nl/help-onze-buren-uit-de-brand/-1901). Inmiddels heeft kringloopwinkel Het Scharrelloodsje in Herkingen toegezegd dat Farah bij hun speelgoed mag komen uitzoeken en een particulier bood een hele eetkamer-set aan. Ook kan men doneren en dat heeft al bijna €200,00 euro opgeleverd.

Geld inzamelen | Help onze buren uit de brand