Goeree-Overflakkee - Scalda is een school waar veel vormen van onderwijs gegeven wordt. In Dirksland wordt les gegeven aan mensen van buitenlandse afkomst, die de Nederlandse taal willen leren. Het lesgeven gebeurt door gekwalificeerde docenten, die met veel passie de taal aan deze studenten willen overdragen. Een positieve aanvulling op deze lessen zijn de “taalmaatjes”! Taalmaatjes zijn mensen, die contact willen onderhouden met de nieuwkomers en hen graag iets willen leren van de Nederlandse taal en cultuur. Denk aan de Nederlandse gewoonten, normen en waarden en praktische zaken in de omgeving van de student. Het begeleiden van het lezen en schrijven van de Nederlandse taal hoort ook bij de taak. Lijkt het u wat? lees hieronder snel verder.

"Eventueel kunt u ook helpen met het zoeken naar (vrijwilligers)werk. Het spreken in de Nederlandse taal is de hoofdzaak. Door 1 keer per week samen iets te doen en in het Nederlands te praten kan het taalniveau behoorlijk verhoogd worden." Als taalmaatje kom je in contact met andere culturen en draag je bij aan de integratie van deze nieuwkomers op Goeree Overflakkee. Vele taalmaatjes, die u voorgingen, spreken van "een verrijking van hun leven". De taalmaatjes van Scalda krijgen begeleiding en informatiebijeenkomsten.

Wilt u meer informatie of heeft u interesse, neem dan contact op met Janny de Gier, zij is coördinator van de taalmaatjes van Scalda op Goeree Overflakkee. Dit kan via de mail of telefonisch: 06-12069448.